Assalamualaikum..

Tuesday, November 03, 2009

DARI PAGE SEORANG SAHABAT; DIPANJANGKAN KEPADA SAHABAT YANG LAIN...











Grafics & Presentation by !!-h0t(^_^)K0ko-!!





Sila re-Post kepada Semua (^_^)

untuk semua kawan2 ku...































1 Minggu Story Hari raya





nak dijadikan cite hari jumaat ana da start balik selangor ...naik tren dari johor(kempas) ke tanjung malim...emm pejalanan tu memang meletihkan..nak wat cam ne ayah ana suruh naik jugak...die ckap "tuk keselamatan anak kesayangnku "..hehehe...peham bebenor ayah ana tu...time dalam tren memang ramai..samapai ada tiket jualan tambahan...nak balik raya punya pasal..nasib la ana dah li tiket sebulan awal..time merdeka pulak tu..& tiket paling last terjual..nasib2..li awal...kalu tak "mak tiket habis"(nagis le)..hehehe




emm....masih terasa lagi..story hari raya....walaupun syawal dah lepas tapi kenangan tu tetap tepahat di hati.....nak dijadikan cerite hari raya petama kami beraya di rumah (selangor) emm first time raya kat umah kami sendiri...pulak tu umah baru je di renovet paham2 je la ...pagi2 je bangun da cibuk2 mengemas, menyedikan makanan..macam2 la...pas ayah & mak lik je dari solat ...trus mintak maaf kat mak & ayah..& semua adik beradik...yg bestnye...raya tahun ni ada opah ..hehehe..tu la yg sronok bangat...pas tu sesi bergambar ngan family..& tak disangka raya tahun ni sempat ambil gambor semua family cukup..tu yg lagi seronak...nak cite pasal makanan ..emm banyak beno...yg best & special ada pulut kuning my fav food...hahaha..ulang makan tak kire time..hehehe....ada kari ayam, rendang daging & macam.. la..sampai tak muat perut mau isi....ingatkan raya first tak ramai...mak datuk...peh ramai sesangat...sampai ptg baru stop..hehehe...




....ni time raya ke 2...kengkawan SEKOLAH MENENGAH KG SOEHARTO nak wat reunion...ingat sebelum ramadan hari tu nak wat..emm disebabkan semua kerja & dok2 jauh so kami wat time raya ke dua..hehehe..ingat kan cikit je yang datang ...peh sekali 20 orang ...tak sangka pulak ramai sangat.. family mak mak su & ayah chu pun datang...lagi ramai dah cam kenduri pulah..hehehe...samapai ada yang kena makan di dapur..hahahaha...thank kengkawan datang..ada ejai,aepy,mahzan, elol, najmi, syamir, oyah, siti ,jijah ,ecah ,faizan ,isa, syarimah ,amir...turut ada jugak bebudak class time fom 1-3...si daha(anak arip) & amirul naim...& 4 bebudak junior soeharto...thank kengkawan...korang datang jugak setelah kite bepisah 3 tahun..korang still cam dulu...melawak..sampi tak kering gusi jadinya kami..cite2 jugak..mulut tak abis2 ngunyah..ye la terspesial katakan..rupe2 nye mereka tak penah makan pulut kuning hari raya ..so makanannye secial cikit la...da tu sampai habis kari,daging & pulut..1 kuali..rezeki korang pulak tu...amen...hehehe...



petang pulak si soleh ape mimpi die call ajak raya umah kengkawan..& than die pinjamkereta mak cik die..so dapat lah g raya ramai...muala2 g umah ecah (kilang), pas tu g umah azman sg tengi...ajak die raya umah kengkawan..so kami 4 orang ni..baraan ke rumah kengkawan lah..pasal si driver(soleh) tak tau umah kawan so ajak azman sekali..hehehe...kami baraan ke umah pa'an...fitri ..ingat nak g umah mazuan ..tapi die baru je on da way lik ..so kami trus g kg soeharto..mula2 g umah eapy...las2 ajak eapy skali g raya..emm die ajak g umah syarimah...samapai maghrib jugak...baru ana samapai umah..hehehe..raya yang paling best sgt.....nasib la soleh tu depan umah je...kalu tak..da lame mak ana bising...coz balik lambat...story raya punya pasal..hahaha..malam raya ke 3 pulak g umah dayah adriansyah & adiknye din.....hapening habis...ana naik kereta ngan adik ana...emm..paham2 je la bile dah lama tak jumpe kawan karib lama ni...sembang 2 jam pun tak habis..hahaha...



...raya ke empat g ipoh umah lecture poli..pn haniza..pas tu ..g umah mak angkat kat tambun..umah Umi ..hehehe..kebetulan die dapat baby baru..so ..melawat lah kerumahnye...dari pagi samapi petang lepak kat sana...main ngan baby girl yang comel...pas tu sok nye lik umah nenek kat parit buntar..raya umah kawan poli si su ngn huri...pas tu g raya umah mak cik...ni memang bejalan sakan...pas tu sempat pulak jumpe kawan UTHM...name die nurul ikhwan...hehehe...sampai telepas bas ke johor..ingat tiket hari ahad pgi..rupe2 nye hari sabtu malam...hehe..kecoh time tu...kecoh punye kecoh 2 orang pak cik ku suruh naik bas hari isnin malam..first time nak balik johor dari parit buntar memang takut ooo...hehehe..jumpe balik si nurul ikhwan..kat stn bas...pas tu pak cik nak cool dan kan ana die ajak makan kat medan selera....nasib la dapat 2 pakcik yang cool...hehehe...sok nye tak de wat pe g raya kat pejabat tanah...jumpe all so & kengkawan masa li dulu....hepening beb....ana cam kena terjah ngn wartawan pulak..hehehe..apa2 pun that all story raya korang pun ana suka dan duka...hehehe..hope korang pun dapat raya jugak..hehehe..ngn izin allah...tu la die kisah raya 2009 ana ...

TAUTAN HATI

Related Posts with Thumbnails