Assalamualaikum..

Friday, March 12, 2010

Zikir


Assalamualaikum...pada antum semua..trima kasih kerana sudih ziarah blog ana yang tak sebera ini..ana harap segala imput / ilmu yang ana ingin kongsi pada antum semua insyaallah sampai ke hati antum semua insyaallah....peerkonsian ilmu untuk kita sama2 gunakan walaupun tak sampai ke hati tapi antum semua dapat sesuatu yg tak pernah sahabat2 antum dapat ..syukur kepada nikmat ilmu yg Allah beri kepada kita dgn gerak hati kita sendiri & diatur oleh Allah....

Agak lama jugak ana tak update blog ini...terasa ana juga kekosongan jiwa & ilmu...berbagai kekangan & ujian yang Allah beri pada ana..sebab tu la ana da lama tak menulis...ana ingin berkongsi cerita di atas apa yg ana lalui ...insyaallah ianye sbagai santapan minda & hati wat antum semua yg dikasihi Allah...

Pada 25-28/1/2010.. ana dikehendaki turun site office(tapak projek)...untuk mengganti kawan ana yg bercuti...banyak kekangan & ujian yg allah beri...Allah beri ana ujian sakit..mungkin dgn keadaan cuaca yang panas & sejuk..kondisi tubuh ana tidak mengizin kan...rupa2 nye allah juga bagi rahmat kasih sayangnye..banyak benda yang ana belajar tentang kerja ana...subhanallah banyak ilmu yg ana dapat ilmu..trime kasih bos yg banyak memberi tunjuk ajar cara2 & proses pembanguanan sesuatu projek

Pada 12-21/2/2010...Alhamdulillah syukur ana dapat cuti 1 minggu ..apa lagi ana balik kg la..coz cuti raya cina ana genapkan cuti 1 minggu..sudah lama tak ketemu ngan ahli keluarga..maklum lah ana dok jauh merantau..ahli keluarga yg lain dok dekat ngan ayah & mak..terasa seronok sangat...sampai2 je d rumah ...ana d kabarkan ngn ayah nenek masuk hospital ...subhanallah luluh jantung ana..Allah saja yg tahu perasaan ana waktu itu...sebelum ni memang nenek dok ngn ayah & mak ..ayah cakap..mula2 nenek hanya demam biasa ...lepas tu 1 minggu tak sembuh2..kakak bawak ke hospitak Kuala Kubu ...subhanallah nenek ana hampir2 kena strok...1 minggu nenek di tempatkan d situ semua anak2 nenek balik menjenguk & ada yg menjaga...kini tiba giliran ana menjaga nenek pulak ..pada khamis 18 nenek dibenar kan balik..doktor cakap nenek sakit tua ..tapi ana da faham ini satu petanda..ngn rasa cergas nye nenek suka mahu dibawak balik..terasa happy sikit..nenek tak banyak ragam..tapi semua yg die minta ..anak2 & cucunye tunaikan...banyak betol makanan yg die mahu..tapi bile sampai je d mulutnye..die tak mahu..hanya menjamah sedikit saja..kata pakcik..ini adalah saat2 akhir umurnye..apa yg diminta tunaikan lah( terasa sebak..)...petang tu masa ana ngn pak cik bawak nenek balik on da way dari hospital KKB ke rawang..nenek..seakan2 tidak selesa..nafas nye sentiasa berbunyi...
Allahmdulillah nasib nenek ingat nak menyebut nama allah....hati ana bagai terharu ..mungkin d saat mudanye ..amalan nye kuat beribadah..alhamdulillah..di saat hujung nyawa nye.."Allahhuakbar, Subhanallah & zikir2 yg.. lain tidak lengkang di bibir..terasa takjub ana...mungkin d saat die sihat die sentiasa berzikir..alhamdulillah...
-malan zikir ada hikmahnye...moga kita insaf zikir nadi iman-

No comments:

Post a Comment

Selamat membaca.. sebarang cadangan / penambah baikan serta comment anda sila sertakan dibawah dengan hati yang ikhlas na.. tq

TAUTAN HATI

Related Posts with Thumbnails