Assalamualaikum..

Saturday, February 19, 2011

PSSI PUO DI HATIAssalamualaikum..begilu lama ana tak mengupdate blog ini..akibat kekakngan masa yang tidak mengizinkan..allahmdulillah allah beri kesempatan juga untuk ana menulis lagi...sekarang sudah masuk bulan dua..sedar tak sedar dah ana masuk poli pun da 3 bulan..ya Allah begitu cepat masa berlalu...

Keberadaan ana di poli 1 memori yang tak akan lupaan...berorganisasi, bersahabat, usrah, & beajar 1 impian ana...untuk mengikat ukwah bersama pelajar2 islam di puo...di atas ini adalah logo Pesatuan Siaswa Siswi Islam Politeknik Ungku Omar..Ia adalah salah satu kelab Pelajar Isalam Di Puo..yang telah ditubuhkan hampir melebihi 5 0r 6 tahun..alhamdulillah ianya mampu berdiri lagi...subhanallah..

Uhwah yang disalurkan pada kelab PSSI ni sampai sekarang masih / still lagi ada..ana teringat pesanan dari seorang sineor.."kalau kite bersahabat atas dasar islam ..insyaallah inaya akan kekal abadi"..

Persatuan ini banyak memberi ilmu kepada pelajar poli..& banyak program yang telah dilaksanakan oleh biro2 dibawahnya..antaranya Mt (majlis tetingi), Biro Tarbiah & Dakwah, Biro Sukan, Biro Ekonomi, Biro Akademik & Biro Multimedia. Biro2 ini saling bantu membantu untuk mengerakan pesatuan ini. Antara program yang sering dijalankan..iaitu Iftar Jamai'e(berbuka puasa), Kuliah Dasar, Usrah, Smart Ukhwah, Rehlah, edaran Risalah & berbagai2 lagi program yang menarik.

MANUSIA KAN BERJAYA SELAGIMANA DIA MELETAKAN DIRINYA DALAM AGAMANYA..YAKINI ISLAM

.:MUTARA AMAL BUAT KEKASIH ALLAH:.

DOA MENUNTUT ILMU"Ya Allah


Buka kanlah pintu hati kami


sebagaimana orang-orang yang arif.


Kurniakanlah kami


kefahaman para Nabi,


hafalan para Rasul,


ilham para Malaikat


yang hampir dengan Mu,


dan juga kesihatan demgan rahmatMu


wahai Tuhan yang Maha pemurah lagi Maha Penyayang"


amin ya rabb

TAUTAN HATI

Related Posts with Thumbnails