Assalamualaikum..

Monday, November 19, 2012

Ummat Muhammad Siap Berperang


Qardhawi: Ummat Muhammad Siap Berperang di Jalan Allah.

"KHAIBAR, khaibar ya Yahud! Jaysyu Muhammad Saya'uud ..! Asy-Sya'b yurid tahrir filastiin!!! "

(Ingatl

ah perang Khaibar wahai kaum Yahudi. Sesungguhnya pasukan Muhammad akan kembali 

mengalahkan kamu. Masyarakat menginginkan kemerdekaan Palestina). Begitulah di antara teriakan-teriakan jemaah solat Jumaat di Masjid Al-Azhar Mesir, beberapa jam lalu waktu Kaherah, setelah mendengar khutbah Jumaat Syeikh Yusuf Qaradhawi, ketua Persatuan Ulama Islam se-dunia.


"Musuh-musuh Islam berusaha untuk mengurangkan jumlah umat Islam, akan tetapi malah disebalik, justru jumlah umat Islam setiap hari bertambah. Israel mahu menghina umat Islam dengan segala macam cara dan pelbagai senjata, akan tetapi tidak mungkin umat ini akan jatuh selamanya, iaitu umat Muhammad yang siap berperang di jalan Allah, "ungkap beliau.

"Bangsa Israel yang terkutuk melakukan kezaliman kepada saudara-saudara kita di Gaza. Wahai bangsa Israel, sesungguhnya di depanmu ada umat yang besar sebagai umat yang satu, satu barisan, yang disatukan oleh Islam, dan disatukan oleh Muhammad SAW.

"Kita melihat ketika ibadah haji seluruh warna dan jenis berkumpul, dan di antara tanda-tanda kebesaran Allah adalah penciptaan langit dan bumi, tidak akan jatuh umat ini di hadapan kesombongan Israel, dialah umat Al-Quran dan umat Islam, dan ini adalah panggilan besar untuk umat islam iaitu dakwah yang tidak ada keraguan di dalamnya, maka kami mengajak seluruh dunia bebaskanlah diri kamu daripada menyembah hawa nafsu, dan dari menyembah selain Allah swt, dan menyembah manusia satu sama lain, wahai ahli kitab mari kita bersatu!

"Ini adalah dakwah untuk umat manusia seluruhnya, untuk saudara kita di Mesir, dan seluruh dunia, kerana kita menganggap seluruh dunia ini adalah saudara bagi yang lain kecuali yang membusungkan dada dan mengikuti kemahuan syaitan," demikian Syeikh Qardawi.

PELURU HANCUR

Saat ini semua warga islam & rakyat di seluruh dunia sedang mendengar tangisan anak-anak warga palestin.... ada yang menangis, gembira, marah, banga, simpati & bermacam-macam lagi rasa.
Setiap bedilan peluru menosok dalam setiap hati ..tanpa ada rasa simpati..kerna sifat kemanusiaan itu hilang dalam diri mereka.. iulah ISRAIL & sekutunya.
Anda memang kejam.. Puak-puak Yahudi, Nasrani & kafir sedang betepuk tangan atas kejayaan kerna mereka telah mencipta matlamat & matlamat mereka telah disasarkan sepenuhnya kepada umat islam.
Walaupun hanya sebahagian negara telah musnah olehnya.. tetapi adakah anda sedar seluruh dunia sedang mengalaminya.. mereka memasukan beberapa virus dalam pemikiran, makanan, corak hidup, pendidikan, hiburan, pakaian , ekonomi & sebaginya. Adakah kita sedar??
& Adakah anda sedar setiap tenaga, keringat , wang yang anda gunakan dari produk yahudi.. adalah  untuk memeli senjata, bom , kos tentera, peluru hancur & sebagainya. Anda perlu sedar sebelum telambat. 
" BOIKT PRODUK MEREKA" caranye bagaimana???
mulakan dengan boikot barangan mereka...
Tanbahkan pemikiran anda dengan ilmu, sertai aman palestin, join kempen2 , update berita tekini, hadirkan rasa keinsafan diri untuk mambantu sahabat-sahabat kita.

"BAGAIMANA KAMI NAK BANTU"
Walau kita berada dimana sekali pun/ sesibukmana sekali pun.. walau kita tidak berada dalam mereka.. sumbangkan la apa yang patot anda sumbangkan.
Jika anda berkemampuan wang , barangan, tenaga, pemikiran, ilmu, infomasi , berita & sebaginya tentang aman di palestin.. manakala jika anda tidak bekemampuan bantulah dengan sedekahkan doa  buat sahabat2 kita yang sedang diuji oleh Allah.. doa anda sentiasa Allah dengar.
Moga di satu hari nanti kita tidak akan di soal kelak oleh allah " apakah usaha mu untuk membantu islam "?? Setiap 1 usaha mu akan mendapat pahala.

Khabar gembira buat ummat Islam di seluruh dunia, buat kali pertama kapal perang Israel berjaya di tembak oleh Brigade Izzuddin Al-Qassam, pasukan ketenteraan Hamas berhasil menembak pagi ini Ahad (18/11) kapal perang Israel yang berada di kawasan berhampiran pantai Gaza dengan lima roket 107.

Allahuakbar moga Allah sentiasa besama & membantu kaum muslimin, muslimat , anak-anak serta kita semua di jalan yang diredoi allah.. amin ya rabb
Allahuakbar.. Allahuakbar Allahuakbar.. 

TAUTAN HATI

Related Posts with Thumbnails